søndag den 5. oktober 2008

Udstilling om Danmark-ekspeditionen


Var i dag på Nordatlantens Brygge, for at se udstillingen om Danmark-ekspeditionen 1906-08 til Nordøstgrønland, i anledning af 100 året for ekspeditionens hjemkomst.

Er du bare en smule interesseret i Danmark-ekspeditionen og dens fantastiske historie, skulle du rive et par timer ud af kalenderen og se udstillingen. Udstillingen er ikke større end du på knap 2 timer kan se og læse alt i udstillingslokalet.

Udstillingen centrerer sig om samtlige af ekspeditionens 28 deltagere og mindre om ekspeditionens tab af 3 medlemmer - Mylius-Erichsen, Jørgen Brøndlund og Høegh Hagen, som ellers er det de fleste forbinder med Danmark-ekspeditionen.

Min interesse for Danmark-ekspeditionen blev vakt, da jeg i september 1984, læste Vagn Lundbye's nyudkomne bog "Omkom 79'fjorden". Siden har jeg læst alt hvad jeg har kunnet finde om ekspeditionen og dens skæbne. Hvis du ikke har læst Vagn Lundbye's bog, er det et godt sted at starte, fordi du med den bog får hele den centrale historie og myte om Danmark-ekspeditionen.

Ingen kommentarer: