onsdag den 12. januar 2005

Noget der ligner Da Vinci-mysteriet

Dan Brown
Da Vinci – mysteriet.

Harvardprofessor Robert Langdon og den talentfulde kryptolog Sophie Nevey skal hjælpe politiet med at opklare det brutale mord på Jacques Saumière. Sporene peger mod et hemmeligt selskab, som gennem århundreder har gemt et meget vigtigt religiøst relikvie. Det haster med opklaringen, da også Opus Dei har interesseret sig for historien.
Hr. Ferdinand, 2003. 456 sider.

Dan Brown
Engle & dæmoner.
For at afværge en trussel om udslettelse af Vatikanet skal Robert Langdon tyde en række skjulte tegn i Rom for at finde skjulestedet for det hemmelige broderskab, Illuminati.Hr. Ferdinand, 2004. 448 sider.

Andahazi, Federico
De flamske maleres hemmelighed.
I Firenze prøver maleren Monterga at løse gåden om de rene farver, som de flamske malere mestrer. Et brutalt mord på en af hans elever har en sammenhæng med gåden.Gyldendal, 2004. 182 sider.

Caldwell, Ian
Belladonna Dokumentet.
4 studerende har delt en kollegielejlighed i nogle år. En af dem har skrevet et speciale, som løser den grundlæggende gåde i middelalderskriftet Hypnerotomachia, en bedrift, som forskere er villige til at slå ihjel for. Den hæsblæsende handling, der omfatter flere mord, foregår dels i nutiden og dels i 1400-tallets Italien.
Cicero, 2004. 335 sider.

Ghosh, Amitav
Calcutta-kromosomet : en roman om feber, delirium og opdagelse.
Et ødelagt identitetskort - fundet i Calcutta og genskabt af en ægyptisk computerekspert i New York - fører til en malariaforskers laboratorium i 1890'ernes indiske jungle og en transformation af delirium og mysticisme.
Munkgsaard/Rosinante, 1997. 260 sider.

Goddard, Robert
Dage uden tal.
Da Palaeologus-familiens hjem i Cornwall skal sælges, viser det sig at rumme mange hemmeligheder, som har spor til det
gamle byzantinske rige, men også til mord og hemmeligholdelse, som sætter familiens sammenhold på stor prøve.
Gyldendal, 2004. 399 sider.

Larsen, Michael
Femte sol brænder.
En ukendt sten med helleristninger findes hos en myrdet arkæolog. Arkæoastronomen Alexandra med en mystisk fortid i Egypten indblandes og hvirvler op i et virvar af danske forskere og betændte miljøer.
Centrum, 2000. 364 sider.

Nunnally, Tiina
Runemageren.
Margit Andersson, der er oversætter af
skandinavisk litteratur, lærer en gammel dansk fisker at kende i Seattle. Hans død har sammenhæng med et anonymt brev
om et ukendt dansk guldhorn og sætter gang i en spændende skattejagt.
Modtryk, 1998. 198 sider.

Pearl, Matthew
Danteklubben.
Da en gruppe litteraturentusiaster, som kalder sig Danteklubben, i Boston i 1865 står for en kontroversiel oversættelse af Den guddommelige komedie, indtræffer der en række bestialske mord, og en sammenhæng mellem mordene og Dantes beskrivelse af Helvede, bliver vejen til opklaringen.
Hr. Ferdinand, 2004. 414 sider.

Pérez-Reverte, Arturo
Det flamske maleri.
Under restaureringen af et 1400-tals maleri, opdager en konservator, at der dengang blev begået et mord. I et forsøg på at løse gåden begynder hun at rekonstruere det skakparti, som er maleriets motiv.Samleren, 1998. 360 sider.Sussman, PaulDen forsvundne hær.
I året 523 f.v.t. forsvandt Cambyses hær i Ægyptens ørken, og i 2000 bliver en ægyptisk antikvitetshandler og en engelsk arkæolog myrdet. Med arkæologens datter Tara i orkanens øje opklares sammenhængen mellem sagerne.
Tiderne Skifter, 2004. 407 sider.

Vedsø Olesen, Anne-Marie
Djævelens kvint.
Da den ældgamle egyptiske gud Seth lader sig genføde i nutidens København, får det store konsekvenser for den unge musikstuderende Gabriel og hans veninde Heloise. De bliver inddraget i gudernes kamp, og må helt til Egypten for at ende kampen mellem ondt og godt.
Gyldendal, 2002. 370 sider.

Ingen kommentarer: