lørdag den 19. marts 2005

Et liv på kanten

B. S. Christiansen
Et liv på kanten
264 s.
Aschehoug, 2004

Beretningen om knægten fra Oksbøl, der faldt over sine fødder og fik buksevand i skolegården, men endte som jægersoldat, familiefar, én af Danmarks sejeste mænd, blandt NATOs bedst uddannede elitesoldater og eftertragtet coach og rådgiver i erhvervslivet og sportsverdenen.
Egentlig skulle han have været elektriker. Men skæbnen ville, at han pludselig befandt sig i Floridas sumpe omgivet af giftige slanger og kryb, i gang med en af verdens hårdeste militære eliteuddannelser. I næsten tre årtier har B.S. Christiansen været operativ i Jægerkorpset og bl.a. stået for at skabe korpsets antiterror-enhed. Senere skiftede scenen fra Floridas sumpe til regulære militære operationer. B.S. har levet sit liv på den kant, hvor det er umuligt at lyve for sig selv. Dér hvor hverdagens små skuespil og selviscenesættelser er skrællet af. Hvor uærlighed kan koste den ultimative pris.
B.S. har deltaget i opgaver og missioner med mange af verdens bedste eliteenheder. Han har sultet, frosset og lidt. Er blevet pint og ydmyget. Psykisk og fysisk har han været presset helt til det yderste. Derud hvor enhver handling har konsekvens. I dag kender han sig selv helt ind i de inderste krinkelkroge, og de dyrekøbte erfaringer har lært ham, at den rigtige mentale indstilling er vi menneskers vigtigste redskab. Både i krig, kærlighed og familielivet.
B.S. Christiansens livsfilosofi har hjulpet mange soldater, privatpersoner og erhvervsfolk og har ført flere eliteidrætsudøvere frem til imponerende sejre. Et par kendte tv-værter er sågar blevet sendt ud over kanten og hjulpet sikkert hjem igen.

Kilde:
B. S. Christiansens hjemmeside

Ingen kommentarer: