mandag den 7. maj 2012

Luft under vingerne

En god og livsklog bog om tidligere administrerende direktør for SAS, Susanne Larsen.
 
Bogens bagsidetekst:
"Susanne Larsen startede sin karriere i SAS som kontorassistent. Da hun stoppede i flyselskabet efter sammenlagt ca. 30 år, var titlen administrerende direktør. Dette er historien om en kvinde, der tidligt tog ansvaret for sit eget liv, altid har forfulgt sine drømme og aldrig har haft en plan B.

Susanne Larsen blev født for 60 år siden i et arbejderhjem på Amager. Opvæksten hos en stridbar far og en mor med et skrøbeligt sind var urolig og betød blandt andet, at Susanne og hendes to søstre, en overgang kom på spædbørne- og børnehjem. Men det var også en opvækst, der tidligt lærte en lille pige at tage ansvaret for sit eget liv. Som 17-årig blev Susanne enlig mor til datteren Kari-Ann, færdiggjorde sin uddannelse til kontorassistent og blev ansat i SAS. Her mødte hun sin nuværende mand, og sammen fik de i 1979 datteren Karin, som er handicappet. Med en glubende appetit på at lære tog Susanne først studentereksamen og læste bagefter samfundsfag på universitetet, indtil et fast job i 1987 sendte hende op ad karrierestigen - først som personalekonsulent siden som personalechef, udviklingschef og personaledirektør og fra 2003 som administrerende direktør.
Susanne Larsen er en af de få danske kvinder, der er nået helt til tops i et mandsdomineret erhvervsliv. Som blandt andet ligestillingsambassadør, fundraiser for stærke afrikanske kvinder og mentor for yngre erhvervskvinder er ligestilling en hjertesag. Susannes historie fortalt i øjebliksbilleder er en livsklog kvindes kommentarer til livet, samfundet og til, hvordan vi lever vores liv."

Marianne Schjøtt Rohweder
Luft under vingerne : en biografi om Susanne Larsen
242 sider
Børsens Forlag

Ingen kommentarer: