fredag den 21. december 2007

Hillarry Rodham Clinton

Sarah von Essen
Hillary Rodham Clinton - en politisk biografi
DR, 2007
200 sider

Som optakt til præsidentvalget i 2008, har jeg læst Sarah von Essen's bog om Hillary Clinton. Bogen er én af 3 biografier om Hillary Clinton, som er udkommet på dansk i 2007. Sarah von Essen arbejdede i 2000 som frivillig på Hillary Clintons kampagnekontor. Det var det år Hillary forsøgte at blive senator for New York og lykkedes med det.
Bogen fortæller sporadisk om Hillary Clintons barndom og opvækst. Mest plads fylder Hillary Clinton's politiske ambitioner og mærkesager, samt det politiske samspil med Bill Clinton, herunder rollen som førstedame i USA. Desuden bliver Hillarys Clinton's muligheder for at blive Demokraternes kandidat til præsidentvalget omtalt udførligt, herunder også betragtninger og analyser i forhold til de øvrige kandidaters svagheder og styrker. Bogen har fyldige indlæg af Steffen Gram, Frank Esmann, Torsten Jansen, Thomas Falbe og Kim Bildsøe Lassen.
Bogen giver desuden et godt indtryk af hvordan en amerikansk valgkamp foregår, og hvordan det amerikanske valgsystem er bygget op. Jeg vidste f. eks ikke at alle registrerede amerikanske vælgere er opført som enten Republikanere, Demokrater eller Uafhængige. Det er så, som hovedregel, f.eks. kun de demokratiske vælgere der via Primærvalgene kan stemme på hvilken demokratisk præsidentkandidat der skal opstilles.
En overkommelig politisk biografi, som giver en god introduktion til personen Hillary Rodman Clinton og det amerikanske valgcirkus.

Ingen kommentarer: