lørdag den 1. december 2007

Yallahrup Færgeby - forventningens glæde


Den 1. december idag - og så starter Yallahrup Færgeby - 10. minutters julekalender hver dag på DR2 klokken 22.20. Og efter det vi har set indtil nu af appitetvækkere, kan man kun glæde sig til at se 1. afsnit. Håber den kan leve op til forventningerne. Her er hvad der står om serien på DR2's hjemmeside:


Handler om de to venner Ali og Hassan (12 og 13), der gerne vil være ornli' syge gangsters. Desværre døjer Ali med det problem at han er utrolig sent udviklet i forhold til sin alder. Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig i respekt over for pigebanden Crazy Girls og byens hårde fyr, den tre år ældre Dennis.
Når de ikke er i skole hænger Ali og Hassan ud i deres rygerklub. Som ganske vist ligger i skolebiblioteket, men som alligevel er en tjotalt rygeren rygerklub.
Skolebiblioteket bestyres af den depressive Morten, der også fungerer som drengenes prøveklud, når de forsøger sig med diverse gangsterøvelser, som for eksempel hundekamp, narkohandel og mord.
Og Morten har også en anden grund til at være deprimeret: Hans chef, den sanselige skoleinspektør Hanne, presser ham ud i diverse integrationsprojekter, hvor Morten tvinges til at spille rollespil og male gavlmalerier med de unge af anden etnisk herkomst end dansk.
Ali kæmper for at få den danske betonforstad, Yallahrup Færgeby, til at ligne Florida og L.A. - med ham selv i rollen som et godt mix af Tony Montana og Tupac Shakur.
Han har meget imod sig, men hans selvtillid sidder lige som den skal. For Ali ved noget, som alle andre måske har svært ved at tro på: at hele hans slægt i lige linie nedstammer fra bemeldte gansgsterikon og drømmeprins, Tupac Shakur.

Ingen kommentarer: