fredag den 12. april 2013

Over regnbuen

"Er det velfærdsforkælet at bryde op fra det kriseramte Danmark for at begynde en helt ny tilværelse i landet med de mange mulighder: Australien, blot fordi de gode tider her er blevet til nær fortid?
Ægteparret Jytte og Lars, hun arbejdsløs og med begyndende psykiske problemer, han i job med usikker fremtid, men iøvrigt veletableret og med to børn, var selv i tvivl, da de af en allerede emigreret ven og tidligere kollega fik tilbuddet om nyt job, hus, biler, svømmepøl og sol i Australien. På samme tid en besnærende og utænkelig tanke synes de.
Resultatet af overvejelserne er, at deres 17-årige søn Klaus bliver i Danmark indtil videre, medens Jytte og Lars med det yngste barn vælger at gribe udfordringen og lægge Nærum bag sig. Next stop: Sydney, Australia.

Anders Bodelsen ved nøje, hvad der rører sig i tidens Danmark og danskere, både på retten og vrangen, og han kan kunsten at afbilde begge dele på én gang kærligt og kritisk. Det er "Over regnbuen" et nyt bevis på."

Ovenstående er fra smudsbind-omtalen på udgaven fra Gyldendals Bogklub.
Bogen er fra 1982 og virker på den ene side som en tidslomme og på den anden side helt dagsaktuel.
Anders Bodelsen er virkelig stadig værd at læse. Fik lyst til at genlæse hans danmarksbillede fra tresserne i form af  "De gode tider" og "År for år".

Anders Bodelsen
Over regnbuen
Gyldendals Bogklub, 1982
252 sider.

Ingen kommentarer: